Back to Top

Dansschool Schavemaker

Dansschool Schavemaker is al ruim 40 jaar een bekende naam in Langedijk en omstreken. Jacques en Afra Schavemaker geven nog steeds met veel passie les en worden bijgestaan door hun kinderen Amanda, Nicole en Jacco. Want of het nu gaat om een simpele Quickstep, een romantische Engels Wals, een strakke Tango, een vrolijke Cha cha, zwoele Rumba of misschien een swingende Jive; wij leren het u graag!

Mocht er twijfel zijn over welk niveau er bij u past (doordat u bijvoorbeeld in het verleden heeft gedanst of met een partner wilt dansen met meer/minder ervaring als u zelf), kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Samen gaan we kijken welke mogelijkheden er voor u zijn. Ook als u geen partner heeft voor het komende seizoen, gaan we graag samen op zoek naar een geschikte oplossing. Voor cursisten vanaf 65 jaar bieden wij, naast de reguliere stijldanscursussen, op de woensdag- en donderdagochtend een 65+ cursus aan. Gedurende deze cursus zal de nadruk liggen op de Ballroom dansen.

Buiten het stijldansen om, bieden wij ook andere cursussen aan. Denk bijvoorbeeld aan Solo Latin Dance, maar ook voor een pittige Zumba-les bent u bij Dansschool Schavemaker aan het juiste adres.

 

 

Biljart Verenigingen

Biljartclub 'De Smarkerd'

De mannen van de biljartclub van Café 't Karrewiel zijn verhuisd naar Café De Schelvis in Zuid Scharwoude. Wij zijn een biljartclub waar de gezelligheid voorop staat .

Elke Dinsdagavond speelt Biljartclub ‘de Smarkerd’ hier in Café de Schelvis

 

Biljartclub 'Effect'

Elke Vrijdagavond speelt Biljartclub ‘Effect’ hier in Café de Schelvis.

Tijdens de vrijdagavond worden er tussen 2 personen wedstrijden gespeeld die meetellen in het eindklassement van de club.

 

Vind je het zelf leuk om te biljarten? Kom gerust even langs op vrijdag.

Kolfvereniging 'Gezellig Samenzijn'

In 1926 werd in Café de Schelvis, Kolfsociëteit 'Gezellig Samenzijn' opgericht. Deze Club is elke Dinsdagavond aanwezig in Café de Schelvis voor het kolven. Kolven is een oudhollandse sport, en wordt momenteel nog in de kop van Noord-Holland gespeelt. Kolven is een sport waarbij de bal met een kliek tegen een paal wordt geslagen en zo punten kunnen worden gescoord. Wilt u zelf gaan Kolven? Bekijk de informatie op hun site: http://www.gezelligsamenzijn.jimdo.com/

 

 

 

Darten

Café de Schelvis heeft in totaal 4 dartteams waarmee zij in de Nederlandse competitie spelen. De teams spelen Maandag, Dinsdag en Donderdag. De ene week speelt het team thuis en de andere week speelt het team uit.

De volgende teams spelen mee in de competitie:

  • De Daltons
  • De Schelevis
  • Schelvis 1
  • The Snipers
  • The Killers

Mocht u ook willen darten en wilt u één van onze teams willen komen versterken. Wij zoeken nog nieuwe darters!